Kezdőlap » Hírek » BERZELAB konferencia: páratlan lehetőség

BERZELAB konferencia: páratlan lehetőség


Konferenciát tartottak a Mátra Múzeumban a hamarosan induló Öveges Pályázattal kapcsolatban. A 340 millió forintos pályázati támogatásból megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően egyedülálló lehetőségek nyílnak meg a berzés diákok és a gimnázium partneriskoláiba járó tanulók előtt.

Az Öveges Pályázat mérföldkő a Berze Nagy János Gimnázium életében. Czinder Péter igazgató azt mondja, egy iskola életében 50 évente egyszer adódik lehetőség az infrastruktúra és az eszközpark ilyen mértékű fejlesztésére. Az intézményben eddig is kiemelt figyelmet szenteltek a természettudományoknak, a beruházás után pedig még nagyobb hangsúlyt kapnak ezek a tárgyak – számolt be a konferenciáról a Gyöngyösi Városi Televízió.
[nggallery id=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow”]

A 21. század elvárásainak megfelelő Berzelab nem csak abban fog segíteni, hogy a diákok megszeressék a természettudományos tárgyakat, hanem a tanárok szakmai fejlődésére is lehetőséget biztosít majd – erről Ombódiné Madai Judit igazgatóhelyettes beszélt.
Több, a környező településeken működő iskola kötött együttműködési megállapodást a Berze Nagy János Gimnáziummal. Ők novembertől lehetőséget kapnak arra, hogy 1-1 osztállyal ellátogassanak a gimnáziumba. A gyerekek a berzés kémia, fizika, vagy biológia órákon tanári segítséggel még kísérletezhetnek is.
Az iskolák beosztása letölthető innen>>