Kezdőlap » Események » Országos döntő mérése a BERZELAB-ban

Országos döntő mérése a BERZELAB-ban


2015. május 3-5-ig került megrendezésre a három fordulós Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny döntője Gyöngyösön. A döntőt hagyományosan iskolánk, a Berze Nagy János Gimnázium szervezte, ezúttal 34. alkalommal.


A kilencedik évfolyamon ez a legrangosabb fizikaverseny. A verseny jó lehetőség a diákok számára, hogy megmutassák tudásukat fizikából, és további ösztönzést kapjanak e fontos tudomány további tanulmányozásához. A tapasztalat azt mutatja, hogy közülük kerülnek ki a jövő mérnökei, tanárai, kutatói.
A döntőbe a több ezer induló közül 50 kilencedikes tanuló jutott be az ország 19 településének 30 iskolájából. Hosszú évek után bekerült a döntőbe gimnáziumunk egy diákja, Kupás Vendel Péter 9. A osztályos tanuló.
A mérést már a laboratóriumban tudtuk megvalósítani. Összenyitottuk a két labort, és két csoportban, 24-24 fővel zajlott a három dobókockás mérés. A mérési feladatot ezúttal is –immár 14. alkalommal-Dr. Kiss Miklós, a Gyöngyösi Berze nagy János Gimnázium fizika tanára tűzte ki.

A verseny honlapja